Romanya’nın En Zenginleri

Romanya'nın En Zenginleri

Romanya da her ülke gibi milyarderler çıkaran ülkelerden. Romanya’nın En Zenginleri listesi her yıl değişebiliyor. Listeye yeni eklenenler oluyor, listeden çıkanlar oluyor. Tabi hiç değişmeyen aileden zengin, hep zengin isimler de var. Forbes Romania verilerine göre 2021 yılı sonunda Romanya’da 18 tane milyarder var. Yani serveti 1 milyar Romen Leyi (yaklaşık 200 milyon Avro) üzerinde olan 18 kişi var. Sizler için Romanya’nın en zengin 10 kişisini listeleyeceğiz. Romanya’nın En Zenginleri kimler, gelin birlikte bakalım.

Daniel Dines: Romanya’nın en büyük girişimi olan UIPath’in kurucusu ve sahibi. Yaklaşık 22 milyar Lei serveti var.

Dragoș ve Adrian Pavăl Kardeşler: Paval ailesi Romanya’nın en büyük yapı marketi Dedeman’ın sahipleri. İki kardeşin toplam serveti 9 milyar lei.

Ion Țiriac: Romanya’nın en ünlü zengini. İlk sırada görünmüyor ama Romenlere ülkenin en zengini kimdir diye sorduğunuzda kesinlikle Ion Țiriac diyeceklerdir. 7 milyar Lei kişisel serveti var. Otomotiv, finans, konut, eğitim, vb. aklınıza gelen her sektörde izleri bulunmakta.

Ion Stoica ve Matei Zaharia: Databricks firmasının sahipleri. Tabi yeni teknolojiler artık yeni zenginleri doğuruyor. Bu iki akademisyen de milyarder olacaklarını düşünmüşler midir bilemeyiz ancak servetleri 4.5 milyar Lei.

Anastasia Soare: Anastasia Beverly Hills markasıyla kozmetik sektörünün Romen kraliçelerinden. Serveti 2.5 milyar Lei. Kendisi 65 yaşında ve listedeki tek kadın.

Anastasia Soare

Ștefan Vuza: Chimcomplex firmasının sahibi. 2.4 milyar lei serveti var. İş dünyasında oldukça tanınan bir isim.

Zoltan Teszari: Digi Communications ile çok büyük servet kazanmış bir isim. Serveti 2 milyar Lei.

Talpeș Ailesi: Bitdefender firması Romanya’nın UIPath’den sonra en büyük girişimlerinden birisi. Bıtdefender’ın arkadasındaki aile ise Talpeş ailesi. Servetleri 2 milyar Lei.

Andrei Diaconescu ve Victor Căpitanu: One United, Romanya’da özellikle de Bükreş’te lüks konut denilince akla gelen ilk firmalardan birisi. Firma sahipleri de 2 milyar Lei servetleriyle Romanya’nın en zengin iş insanlarından ikisi.

Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu

Iulian Stanciu: Emag denilince akla gelen isim Iulian Stanciu, 1.8 milyar Lei servetiyle listemize 10 numaradan giriş yapıyor.

Kaynaklar:

TOP Forbes – cei mai bogați români în 2021. România are în prezent 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut

Ea este cea mai bogată femeie din România. „Regina Sprâncenelor” arată uimitor la 64 de ani și îi face concurență lui Ion Țiriac

Forbes Top 500 Miliardari 2021 – Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu (One United Properties)

Elon Musk este cea mai bogată persoană din toate timpurile, potrivit Forbes

 

725 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir