Mini-Röportaj: Simona Ruscu

Mini-Röportaj: Simona Ruscu

Moda, sanat, müzik, spor, tıp, sosyal medya, eğitim ve daha birçok alanda kendini kanıtlamış ünlüler, influencerlar ve özel isimlerle yaptığımız röportajlar serisine devam ediyoruz. Serinin beşinci röportajını Romanya’nın sevilen halk müziği sanatçılarından güzeller güzeli Simona Ruscu ile yapıyoruz. Kendisine röportaj teklifimizi kabul ettiği için ayrıca teşekkür ediyoruz. İşte karşınızda Simona Ruscu.

Simona Ruscu 1

Mini-Röportaj: Simona Ruscu

RD:

Simona, sen billur gibi bir sese sahip güzel bir şarkıcısın. Bize biraz kendinden bahsedebilir misin?

SIMONA:

Öncelikle teşekkür ederim. Sesimin veya yüzümün güzel olması benim faziletlerimden değil açıkçası, beni yaratanın takdir-i ilahisi. Önemli olan benim bunlarla ne başardığım veya ileride neler başaracağım. İşte gerçek fazilet, gerçek gösterge bu. Kendim hakkında şunu söyleyebilirim, ben duygulara tercüman oluyorum ve sahne almayı çok seviyorum. İnsanları ve insanları eğlendirmeyi de seviyorum. O yüzden şarkılarım duygulara tercüman olmalı ve sahne performansım insanların keyiflenmesini sağlamalı. Romen halk müziğine ek olarak şu anda Balkan müzik projesi hazırlığındayım. Parti ve kutlamalar için şarkı yapmayı seviyorum ve çok yakında büyük sürprizlerle karşınızda olacağım. Kişisel hayatımda ise hayattaki en önemli şey tabi ki aile.

RD:

Tahmin ediyoruz ki birçok Romen halk müziği konseri veriyorsun. Önümüzdeki dönemde programın nasıl?

SIMONA:

Programım çok yoğun. Eğer bir kutlama veya partide konser planım yoksa hemen stüdyoya giriyorum, yeni şarkılar, yeni projeler üstünde çalışıyorum. Yani sürekli bir hareket halindeyim.

RD:

Müzik dışında neler yapıyorsun? Başka hobilerin var mıdır?

SIMONA:

Müzik dışında başka ilgi alanlarımda var tabi. Bazıları rahatlatıcı şeyler, bazıları ise işle ilgili şeyler. Okumayı, resim yapmayı, yazmayı, film izlemeyi, kahve içmeyi severim mesela. Bunların hepsini de denize yakın bir yerde ya da dağ başında veya doğada yapmayı severim. Öte yandan diğer alanlarda da birçok projeler geliştiriyorum, ekibim ve ailemle beraber.

RD:

En sevdiğin Romen yemekleri hangileri?

SIMONA:

Favori Romen yemeklerim, boeuf salatası, işkembe çorbası ve papanasi tatlısı.

RD:

Türkiye’ye hiç gittin mi? Türkiye’ye ve Türk takipçilerimize özel bir mesajın var mı, lütfen?

SIMONA:

Türkiye’ye gittim tabi, ancak bu kadar güzelliği görmeye kaç kere daha gitmem gerekir bilemiyorum. Ben nasıl Türkiye’ye gittiğimde evimde gibi hissediyorsam sizler de Romanya’ya geldiğinizde evinizde gibi hissetmelisiniz. İnsanların kalbi güzel oldukça ve bu insanlar güzellikleri aradıkça nereden gelip nereye gittiklerinin hiçbir önemi yok.

Mini-Interviu: Simona Ruscu

RD:

Simona, ești o cântăreață frumoasă cu o voce minunată.  Ne poți spune mai multe despre tine, te rog?

SIMONA:

In primul rand, multumesc! Faptul că am voce frumoasă si o carisma nu este meritul meu, ci al Celui care m-a creat, dar ce fac sau ce voi face cu aceaste calitati cu siguranță trebuie cantarit bine. Imi place sa spun despre mine ca sunt creator de emotii si imi place arta spectacolului. De asemenea iubesc oamenii si sentimentul de bucurie. Din acest motiv, muzica pe care o produc trebuie sa transmita emotii, iar aparitiile mele la evenimente sa fie spectaculoase. Pe langa muzica populara romaneasca, in acest moment pregatesc si un proiect muzical balcanic! Asta inteleg eu prin muzica de petrecere pe care imi place sa o cant. Voi reveni cu surprize pe parcurs. Pe plan personal, cea mai valoroasa este familia pentru mine.

RD:

Credem ca, ai multe concerte de  muzica populară românească?  Cum este programul tău?

SIMONA:

Programul meu este foarte incarcat. Daca nu am evenimente unde cant, in permanenta sunt in studioul de repetitii si produc muzica sau planific proiecte de viitor. Sunt in continua miscare.

RD:

Ce faci in afara de muzica? Alte hobby-uri?

SIMONA:

In afara de muzica, am si alte pasiuni. Unele relaxante, altele tin de zona business. Asadar imi place sa citesc, sa pictez, sa scriu, sa vad filme, sa beau cafea. Toate cele de mai sus daca s-ar putea doar in locuri aproape de apa, munte si natura. Pe de alta parte am dezvoltat cateva proiecte din alte domenii impreuna cu echipa mea, care sunt si familia mea.

RD:

Care este mâncarea ta românească preferată?

SIMONA:

Mâncarea mea românească preferată: salata boeuf, ciorba de burta si papanasii umpluti cu orice.

RD:

Ai fost în Turcia?  Te rog frumos, ai un mesaj special pentru Turcia și cititorii noștri turci?

SIMONA:

Am fost in Turcia, dar nu suficient cat sa ma bucur de tot ce are ea mai frumos. Dar, asa cum eu ma simt ca acasa atunci cand ajung in Turcia, la fel sa va simtiti si voi cand veniti in Romania. Nu conteaza de unde vin si incotro ajung oamenii atata timp cat au inima buna si cauta frumosul din orice.

474 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir