Mini-Röportaj: Ana Maria Iancu

Mini-Röportaj: Ana Maria Iancu

Moda, sanat, müzik, spor, tıp, sosyal medya, eğitim ve daha birçok alanda kendini kanıtlamış ünlüler, influencerlar ve özel isimlerle yaptığımız röportajlar serisine devam ediyoruz. Serinin sekizinci röportajını Woman in Business girişimiyle dikkatleri üzerine çeken Romanya’nın genc girişimcilerinden Ana Maria Iancu ile yapıyoruz. Kendisine davetimizi kırmadığı ve nazik misafirperverliği için teşekkür ediyoruz. İşte karşınızda Ana Maria Iancu

Mini-Röportaj: Ana Maria Iancu

RD:

Ana Maria, röportaj talebimizi kabul ettiğin için teşekkür ederiz. Sen çok güzel, yıldız gibi parlayan ve çok da yetenekli birisin. Biraz kendinden bahseder misin bize?

ANA MARIA:

Öncelikle nazik iltifatlarınız ve bu güzel röportaj için sizlere çok ama çok teşekkür ederim. Kendim için söyleyebileceğim en doğru şey hayal kuran ve hayallerinin peşinden giden birisi olmam. Benim hayalim, başkaları tarafından duyulabilmek ve beni duyan insanların hayallerini gerçekleştirmek için onları motive edebiliyor olmam. Beni en iyi tanımlayan şey hırs ve arzu ve bu ikisinin hem profesyonel hem de kişisel hayatım için çok önemli olduğunu biliyorum.

RD:

Woman in Business projesinin kurucusu ve sahibisin. Bu proje ne hakkında, öğrenebilir miyiz?

ANA MARIA:

Woman in Business projesi hayallerimi gerçekleştirdiğim proje aslında. Bu girişim sayesinde tüm kadınların bir proje geliştirmesini, iş fikirlerini hayata geçirmelerini ve isteklerini, arzularını gerçekleştirebilmek için motive olabilmelerini amaçlıyorum. Bu proje, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, inandıkları şeyleri hayata geçirecek cesareti bulmalarını sağlayacak bir komünite oluşturmaya çalışıyor. Bugüne kadar yapmış olduğum röportajlar bu projenin ilk aşaması. Röportaj yaptığım kadınlar, diğer kadınlara örnek olabilecek, duruşlarıyla inandıklarıyla rol model olan kadınlar.

RD:

Senin bir başarı idolün var mı? Mesela, sembol olarak gördüğün senin gibi güçlü bir kadın?

ANA MARIA:

Evet, var. Kızkardeşim! Hayatımda görmüş olduğum en güçlü kadındır kendisi. Beni hayallerimi gerçekleştirmem için her zaman destekleyen ve kendi azmi, tutkuları ve cesaretiyle de bana her zaman örnek olan birisi o. Hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmez, her zaman peşinden gider. Daha da önemlisi benim de hiçbir zaman vazgeçmeme izin vermez.

RD:

Ana Maria, sen seyahat etmeyi, modayı ve fotoğraf çekmeyi çok seviyorsun. Romanya’da en çok beğendiğin ve tavsiye ettiğin yer hangisi?

ANA MARIA:

Evet, bunların hepsini seviyorum, haklısınız. Seyahat etmek kendimi keşfetmek, kendimi daha iyi tanımak için birebir. Bir doğa manzarası ya da doğal bir yer mi yoksa çok ünlü bir bina, bir obje mi derseniz ben doğayı ve doğallığı seçerim. Fakat muhteşem mimariyi ve mimari eserleri de asla pas geçemem çünkü onlar biz insanların ve insanlığın evrimine tanıklık ettiğimiz bizim ortak hafızamız eserler.

RD:

Son olarak, Türkiye ve Türk takipçilerimiz için özel bir mesajın var mı?

ANA MARIA:

Türkiye’ye seyahat etmeyi çok seviyorum. Harika bir ülke ama en harikası insanları. Herhalde dünyada insanların bu kadar hoşgörülü, bu kadar misafirperver olduğu başka bir ülke yoktur. En azından ben böyle hissediyorum.

Türk takipçilerinize şunu söyleyebilirim. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Çünkü sizi ayakta tutan şey hayalleriniz. İnandığımız şeyler kadar varız, hayallerimiz ve tutkularımız kadar varız ve yaptığımız herşeyde bizi yönlendirmelerine izin vermeliyiz.

Mini-Interviu: Ana Maria Iancu

RD:

Bună Ana Maria, mulțumim că ai acceptat cererea noastră de interviu.  Esti frumoasa, stralucesti ca o stea, esti talentata.  Ne poți spune mai multe despre tine, te rog?

ANA MARIA:

Bună! În primul rând, vă mulțumesc din suflet pentru complimente și pentru acest interviu. Legat de mine, nu aș putea spune mai mult decât că sunt o visătoare. Visul meu fiind acela de a mă face auzită, iar cele spuse de mine să motiveze alți oameni pentru a-și pune propriile visuri în practică. Cred cu tărie că pasiunea și ambiția sunt trăsăturile care mă definesc cel mai bine și le consider importante atât pe plan personal, cât și profesional.

RD:

Ești fondatorul proiectului Woman in business.  Despre ce este această inițiativă?

ANA MARIA:

Woman in Business este fără doar și poate modul meu de a-mi pune visul în practică. Prin această inițiativă, îmi doresc să încurajez toate femeile să își dezvolte un proiect, o idee de afacere, să-și urmeze, cu încredere în forțele proprii, pasiunile și să nu renunțe niciodată la ceea ce își doresc cu adevărat. Proiectul urmărește dezvoltarea unei comunități care să schimbe mentalitatea societății în care femeile nu au curajul necesar pentru a pune pe picioare o idee în care cred. Interviurile realizate în cadrul proiectului meu sunt primul pas pe care l-am făcut în această direcție. Acestea fiind modele și exemple care susțin ideea că femeile au puterea necesară să facă tot ce își propun.

RD:

Ai un model de succes?  O femeie puternică ca tine?

ANA MARIA:

Da, sora mea și este, cu siguranță, cea mai puternică femeie pe care o cunosc. Ea este cea care m-a încurajat întotdeauna să-mi urmez visul și m-a învățat, prin propriul exemplu, că pasiunea, motivația și curajul mă vor duce mai departe decât mi-am imaginat vreodată. Ea este femeia care nu a renunțat niciodată la visul ei și, mai mult de atât, nu m-a lăsat nici pe mine să renunț.

RD:

Ana Maria, îți plac călătoriile, moda și fotografia.  Unde iti place cel mai mult in Romania?

ANA MARIA:

Da, iubesc toate cele menționate. Călătoria este pentru mine un mod de a descoperi mai mult și de a mă cunoaște mai bine. Îmi place natura și toate locurile care mă fac să simt cu adevărat. Între un peisaj și o clădire, o să aleg mereu peisajul. Dar nu exclud niciodată arhitecturile care au un bagaj istoric în spate, deoarece cunoașterea este, pentru mine, cel mai frumos mod prin care noi oamenii putem evolua.

RD:

Ai un mesaj special pentru Turcia și cititorii noștri turci?

ANA MARIA:

Îmi place să călătoresc în Turcia pentru că este un loc superb, dar mai ales pentru oameni. Cred că este singurul loc în care oamenii te fac să te simți cu adevărat bine primit, bunul simț și ospitalitatea fiind o trăsătură definitorie, din câte am observat.

Le transmit să nu renunțe niciodată la visurile lor, pentru că, la sfârșit, doar cu asta rămânem. Noi suntem lucrurile în care credem, suntem propriile noastre pasiuni și ar trebui să ne lăsăm ghidați de ele în tot ceea ce facem.

540 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir