Romanya’da Araba Fiyatları

Romanya'da Araba Fiyatları

Türkiye’de araba fiyatları her geçen ay fahiş fiyatlara doğru yükseliyor. Hem sıfır hem ikinci el araba almak zorlaşıyor. Peki Romanya’da Araba Fiyatları nasıl? Romanya’da da araba fiyatları sürekli yükseliyor mu? Sıfır araba piyasası ve ikinci el araba piyasası farklı mı? Romanya’dan aldığınız arabayı Türkiye’de kullanabilir misiniz? Bu yazımızda bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Romanya’da yükselen bir enflasyon söz konusu. Dolayısıyla araba fiyatları da diğer tüm herşeyde olduğu gibi artmakta. Fakat araba satış fiyatı belirlenirken piyasa koşulları ve rekabet ve kampanyalar ön planda. Arabanın satış fiyatına o ülkedeki vergiden arındırılmış pazarlama fiyatı ve üzerine eklenen %19’luk KDV dahil. Yani Romanya’da ÖTV veya diğer ek vergiler yok. Bu yüzden de her türlü şartta ve döviz kurundaki farklılıklara rağmen Romanya’da araba fiyatları Türkiye’den çok daha ucuz.

Sıfır arabalarda çok ciddi bir rekabet söz konusu. Her markanın farklı bir kampanyası var. Özellikle son yıllarda hybrid araçlar veya full elektrikli araçlar yükselişte. İkinci el araba Romanya’da sıfırından her zaman daha ucuz. Yani aracı sıfır aldınız, ilk gün itibariyle aracın değeri düşmeye başlıyor. Araba üzerinden ciddi kar edeyim diye düşünemiyorsunuz. Romanya’da belli başlı markalar ve bu markaların sıfır fiyatlarını size aktarmaya çalışacağız. İkinci el fiyatları aracın senesine, şartlarına, satıldığı koşullara, vb. farklılık gösteriyor. İkinci el araçlar ve fiyatları için size Romanya’nın en büyük websitesini önerebiliriz.

ROMANYA’DA İKİNCİ EL ARABA SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

Gelelim biz sıfır araç fiyatlarına. Romanya’da en çok satan markaların yine en çok satan modellerini KDV dahil fiyatlarıyla size aktarmaya çalışacağız. Özellikle merak ettiğiniz marka ve model varsa lütfen yorumlar kısmında belirtin, sizler için araştıralım.

Romanya'da Araba Fiyatları

Volkswagen

Elektrikli modeli e-up 26 bin EUR’dan başlıyor. Yeni Polo 18 bin EUR’dan, yeni T-cross 21 bin EUR’dan başlıyor. Başlangıç fiyatlarını yazıyoruz, çünkü opsiyonlar, motor hacmi ve diğer ek özellikler değiştikçe arabanın fiyatı da değişiyor. VW nin simgelerinden Golf modelini 24 bin EUR’dan başlayan fiyatlarla alabiliyorsunuz. Tiguan’lar 32 bin EUR’dan başlıyor. Passat Variant modeli 33 bin EUR, Arteon 40 bin EUR ve son olarak Touareg 63 bin EUR’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Stoklarda bulunan, hemen alıp gidebileceğiniz Volkswagen araç listesi için aşağıdaki linke tıklayın.

VOLKSWAGEN STOK ARAÇ LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN. 

Opel

Opel, PSA grubuna satılıp özellikle SUV modellerini piyasaya sürmede biraz geç kaldığı için biraz güç kaybetti ancak her zaman kemik müşteri kitlesine sahip. Romanya’da da en çok satılan markaların arasında. Opel Astra fiyatları 23 bin EUR’dan başlıyor. Opel Corsa 18 bin EUR. Opel Crossland 20 bin EUR’dan, Opel Grandland ise 29 bin EUR’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Opel Insignia 33 bin EUR’dan başlıyor. Son olarak Opel Mokka 23 bin EUR’dan başlayan fiyatlarla son tüketiciye sunuluyor. Bu fiyatlar 1 Mayıs 2022 itibariyle geçerli olan fiyatlar. Opel’in tüm segmentteki araçlarının farklı opsiyon fiyatlarını görmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

OPEL GÜNCEL FİYAT LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN. 

Dacia

Dacia, her ne kadar Fransız Renault grubuna satılmış da olsa hala Romenlerin milli markası olarak Romanya’daki devasa fabrikasında üretime devam etmekte. Dacia’nın en uygun bütçeli arabası Logan 9 bin EUR’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Dacia Jogger 15 bin EUR, Duster 17 bin EUR, elektrikli model Spring yine 17 bin EUR başlangıç fiyatıyla satılıyor. Dacia modellerini incelemek ve fiyat detaylarına bakmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

DACIA MODEL VE FİYAT LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN. 

Audi

Audi hem iş dünyasında hem de bireysel fanları tarafından sıkı bir şekilde takip edilen bir marka.  Audi A1 ise 24 bin EUR fiyatlardan satılıyor. Audi A3 28 bin EUR, Audi A4 ise 35 bin eUR fiyatıyla satılıyor. Audi A5 43 bin EUR, A6 54 bin EUR, A7 ise 68 bin EUR başlangıç fiyatıyla satılıyor. Audi Q2 26 bin EUR iken Q8 ler 77 bin EUR dan başlıyor. Stokta bulunan Audi araçları ve özelliklerini aşağıdaki linki takip ederek karşılaştırabilirsiniz.

AUDİ STOK ARAÇ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN. 

Skoda

Skoda, geniş hacimli araçları, sağlam kasası ve rekabetçi fiyatlamasıyla Romanya’da çok sevilen araç markalarından birisi. Skoda Enyaq iV en yeni modeli ve 41 bin EUR’dan başlıyor. Skoda Fabia 15 bin EUR’dan, Skoda Kamiq ise 20 bin EUR’dan başlıyor. Romanya’nın en çok tutulan arabalarından Skoda Octavia 25 bin EUR’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Skoda Kodiaq başlangıç fiyatı ise 35 bin EUR. Skoda yeni modellerini görmek ve fiyat listesini incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

SKODA MODEL VE FİYAT LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN. 

Mercedes Benz

Sağlamlığın ve güvenin simgesi Mercedes, Romanya’da da alıcısı çok olan Alman ekolü tabi ki. A180 fiyatı 31 bin EUR’dan başlıyor. C180 modelleri 45 bin EUR fiyatla satılıyor. C220 ler ise 60 bin EUR’dan başlıyor. Mercedes AMG GT fiyatı ise 107 bin EUR’dan açılıyor. GLS 350 ler ise 95 bin EUR seviyelerinde. Mercedes’in model çeşitliliği hepimizin malumu. Dolayısıyla tüm modellerin çok detaylı fiyatlarını sizlerle paylaşmak istedik. Aşağıdaki linki tıklayarak detaylı Mercedes fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

MERCEDES BENZ ROMANYA FİYAT LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN.

BMW

BMW sürmek ayrıcalıktır der bazıları. Romanya’da ciddi bir BMW kitlesi olduğunu söylersek yanlış söylemiş olmayız. BMW 1 serisi 27 bin EUR’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. BMW 2 serisi ise 32 bin EUR’dan başlıyor. BMW 3 serisi 33 bin EUR, 4 serisi 48 bin EUR’dan başlıyor. BMW X1 fiyatı 34 bin EUR iken BMW X3 fiyatı 50 bin EUR ve BMW X5 fiyatı 68 bin EUR’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. BMW’nin Romanya’daki tüm modelleri ve güncel fiyatları için aşağıdaki linki takip edebilirsiniz.

BMW MODEL VE FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN. 

Romanya’da en çok satılan markaları ve yine çok tutulan modelleri sizler için listelemeye çalıştık. Bu markaların haricinde tabi birçok araç marka ve modeli var. Lütfen yorumlarda merak ettiğiniz aracın marka ve modelini bizimle paylaşın. Biz de sizin için fiyat ve model detaylarını bulmaya çalışalım. Romanya’da ikamet eden ve Türkiye’ye yerleşecek olan vatandaşlarımız 2 senelik bir süre boyunca Romanya’dan aldıkları araçları Türkiye’de kullanabiliyorlar. Yine Romanya’dan araba alıp Türkiye’de plaka ve vergi kayıt işlemlerini yaparak orada kullanmaya başlayanlar da oluyor.

Umarız hayalinizdeki arabayı alma imkanınız olur ve kazasız belasız güzel günlerde arabanızı sürebilirsiniz. Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynaklar:

https://pagesix.com/2020/01/23/paris-hilton-matches-her-outfit-to-her-165k-holographic-car/

Romania 1969-1997: Dacia 1300/1310 reigns

 

1.236 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir