Romanya’da İş Bulma

Romanya'da İş Bulma

Romanya’da İş Bulma kolay mı? Çok değil. İmkansız mı peki? Hayır, imkansız da değil. Nerede nasıl iş arayacağınızı biliyorsanız Romanya’da kendinize göre bir iş bulabilirsiniz. Cesaret etmek işin yarısı, azim, hırs ve kendine güvenme işin diğer yarısı. Türkiye’de ikamet ediyorsunuz. Fakat Romanya’da iş bulmak ve çalışmak istiyorsunuz. Romanya’da İş Bulma için girebileceğiniz websitelerini ve danışacağınız adresleri sizler için derlemeye çalışalım.

Linkedin: Tüm dünyada olduğu gibi Romanya’da da iş ararken en fazla kullanılan yer Linkedin oluyor. Romanya’nın en büyük profesyonel ağı burası ve çalışan arayan İnsan Kaynakları temsilcileri hep burada. İş ararken Romanya’yı seçmeniz yeterli. Kalifikasyonunuza, eğitiminize göre bir iş arayabilirsiniz. İş ararken en büyük dezavantajınız Romanya veya Avrupa Birliği vatandaşı olmamanız ve Romence bilmemeniz olacaktır. Fakat bu durum, Romanya’da iş bulamayacağınız anlamına gelmez.

eJobs: Romanya’nın en büyük yerel iş arama motorudur. Bizdeki kariyer.net sitesine benzemektedir. Yerel iş imkanlarıyla ilgili en detaylı listelere bu siteden ulaşabilirsiniz. Siteye üye olarak şansınızı deneyebilirsiniz.

hipo: Romanya’nın kapsamlı arama motorlarından birisidir. Kariyer seçenekleri, eğitici ve bilgilendirici makaleler ile site zenginleştirilmiştir. Staj imkanlarına da geniş biçimde yer vermektedir.

Romjob: Kalifiye veya mavi yakalı iş ilanlarının da geniş biçimde yer aldığı arama motorudur.

Barona: İş arayanların cv lerini yükledikleri ve iş verenlere gönderdikleri, Türkiye’deki cvyolla tarzında bir site.

Bunların haricinde publi24 ve olx gibi ilan sitelerinde de sıklıkla iş ilanlarına rastlanmaktadır. Buralardaki ilanları takip ederek özellikle acil kodlu işlerle karşılaşabilirsiniz. Eğer Romanya’da tanıdığınız ve email adresini edindiğiniz kişiler varsa da direkt email gönderebilirsiniz. Her halükarda kapsamlı güzel bir cv hazırlamanız gerekiyor. Romanya’da kendi hazırladığınız cv formatından ziyade Avrupa Birliği içerisinde de kabul görmüş Europass formatını da kullanabilirsiniz.

Hepinize şimdiden bol şans diliyoruz, şansınızda kaderinizde başvurduğunuz işi almak varsa işiniz hayırlı uğurlu olsun. Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyorum.

 

637 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir