Romanya’da Saat Kaç?

Romanya'da Saat Kaç?

Başka bir ülkedeki müşterinizle iş yapıyorsunuz, Teams üzerinden toplantı ayarlayacaksınız, fakat o ülkede saat kaç bilmiyorsunuz. Bazılarınızın başına gelmiştir illa ki. Neyse ki Romanya, Türkiye ile farklı bir yarımkürede değil. Bu yüzden ciddi saat farkları oluşmuyor. Romanya’da saat kaç diye soracak olursanız Türkiye ile aynı derim. Gelin birlikte bakalım.

Yaz aylarına yaklaşmaktayız. Dolayısıyla Romanya’da EEST (Doğu Avrupa Yaz Saati) saat dilimi, yani UCT+3 saat dilimi kullanılmakta. 27 Mart 2022’de yaz saatine geçiş yapıldı ve 30 Ekim 2022 tarihine kadar da yaz saati uygulaması devam edecek. Bu yüzden Mayıs 2022 itibariyle Romanya’da saatler Türkiye ile aynı. Hiçbir farklılık yok. Ekim ayına kadar da Türkiye ile saatler aynı kalmaya devam edecek. Kış aylarında ise Romanya’da saatler Türkiye’den 1 saat geride oluyor. Çünkü Romanya’da kış saati uygulamasına geçiliyor, Türkiye’de ise saatler aynı kalmaya devam ediyor.

Romanya’da standart saat uygulaması UCT+2, yaz aylarında ise UCT+3 saat dilimine geçiliyor. Romanya’ya gelmeden önce saat kontrolünüzü yapmayı unutmayın.

Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyorum.

Kaynaklar:

https://www.freepik.com/free-photo/girl-checking-time-her-watch_7899624.htm

467 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir