En Çok Kullanılan Romen İsimleri

En Çok Kullanılan Romen İsimleri

Türklerde çocuğa koyulan ismin anlamı çok önemlidir. Her ismin bir anlamı, bir tarihçesi, bir kökü vardır. Romenlerde durum biraz farklıdır oysa ki. Romenlerin çoğu çocuklarına bir azizin ismini koyar. Genellikle de iki isimlidir çocuklar. İsmin birisi kutsal dini kökenli bir isim, diğeri ise ya aileden birinin ismi ya da modern zaman isimlerinden birisidir.

İsim çeşitliliği açısından değerlendirirsek Türkiye’de koyulan isimler kadar farklı, çeşitli değildir Romen isimleri. Diyelim 50 kişilik bir ortama girdiniz. Aynı isme sahip 2-3 kişiye rastlarsınız kesinlikle. En Çok Kullanılan Romen İsimleri hangileridir diye biz de merak ettik ve sizler için araştırdık.

Romanya’da evlilik yapan ve çocuğuna Romence isim koymak isteyenler için öncelikle 2022’nin en popüler isimlerini sıralayalım.

2022’nin en popüler kız isimleri, Amelia, Alice, Adela, Anastasia, Beatrice, Barbara Carolina, Clara, Catinca, Casiana, Casandra, Dora, Daria, Daiana, Dalia, Ella, Eliana, Evelyn, Flavia, Gloria, Grațiela, Iris, Ingrid, Ilinca, Liana, Magda, Mara, Olivia, Rebecca, Rania, Sonia, Sara ve Tania olarak sıralanıyor.

2022’nin en popüler erkek isimleri ise, Theodor, Oliver, Felix, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Benjamin, Samuel, Daniel, Luca, Louis, Lucian, Joseph, Simon, Vincenţiu, Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Achim, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Dominic, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin ve Fabian şeklinde sıralanıyor.

Şimdi gelelim en çok kullanılan Romen isimlerine…

Romanya’da en çok kullanılan kız isimleri,

Maria, Elena, Alexandra, Andreea, Ioana

Romanya’da en çok kullanılan erkek isimleri,

Andrei, Gabriel, Ionut, Stefan, Alexandru

Kaynaklar:

https://ziare.com/weekend/stiri-timp-liber/nume-comune-romanesti-si-straine-1635037

https://adevarul.ro/locale/alba-iulia/care-mai-des-intalnite-nume-romania-semnificatii-au-1_57dfed235ab6550cb8cc2f8f/index.html

Nume de copii la modă în 2022. Lista celor mai căutate prenume de fete și băieți

661 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir