Romanya Resmi Tatiller 2023

Romanya Resmi Tatiller 2023

Çalışanların en çok takip ettikleri konuların başında gelir yıl içinde hangi günlerin resmi tatil olduğu ve acaba günleri birleştirip kısa bir tatil yapıp yapamayacakları. Romanya Resmi Tatiller 2022 yazısında sizlere 2022 yılında hangi günlerin resmi tatil olduğunu yazmıştık. Gelin şimdi birlikte Romanya Resmi Tatiller 2023 yazısıyla gelecek sene hangi günlerin tatil olduğuna bakalım. Belki erken rezervasyon yapmak isteyen ya da erkenden planlama yapmak isteyenler olabilir, onlara da yardımcı olur diye düşünüyoruz.

1 Ocak ve 2 Ocak yılbaşının ilk günleri ve resmi tatil olarak kabul ediliyor. 2023 senesinde 1 Ocak pazar gününe, 2 Ocak ise pazartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla 31 Aralık gecesi kafası güzel olanlar için ilave 1 gün daha dinlenme olanağı mevcut.

24 Ocak Birleşme Günü (Ziua Unirii) 2023 senesinde salı gününe denk geliyor. Pazartesi gününü de izin alarak 4 günlük kısa bir kış ve kayak tatili olanağı yakalayabilirsiniz.

14, 16 ve 17 Nisan tarihleri paskalya bayramının kutlu günleri. 14 Ocak standard cuma günü, 16 Ocak pazar günü ve 17 Ocak da pazartesi günü. Bu günler değişmiyor. O yüzden zaten paskalya bayramı için bir önceki veya bir sonraki haftayı izin alıyor genelde çalışanlar. Ne de olsa Ortodoks Romenlerin iki önemli dini bayramından birisi

1 Mayıs Emek ve Çalışma Bayramı (Ziua Muncii) 2023 senesinde pazartesine denk geliyor. Bahar da gelmiş oluyor Romanya’ya, o yüzden haftasonuyla birleştirip 3 günlük kısa bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

1 Haziran Çocuk Bayramı 2023 senesinde perşembe gününe denk geliyor.

4 Haziran ve 5 Haziran Rusalii yani Hamsin Yortusu günleri ve 4 Haziran pazar, 5 Haziran da malum pazartesi gününe denk geliyor. Çocuk bayramından sonraki cuma gününü izin alabilirseniz 5 günlük güzel bir tatil yapma şansınız mevcut.

15 Ağustos Aziz Meryem Günü 2023 senesinde salı gününe denk geliyor. Eğer pazartesi gününü izin alabilirseniz 4 günlük güzel bir yaz tatili imkanınız var.

30 Kasım Aziz Andrew Günü ve 1 Aralık Büyük Birleşme yani Milli Gün perşembe ve cuma günlerine denk geliyor. Dolayısıyla kafadan 4 günlük güzel bir dinlenme imkanınız olacak.

24,25 ve 26 Aralık Noel Bayramı da pazar, pazartesi ve salı günlerine denk geliyor. Noel de genelde insanlar izinlerini alıyor ve uzun bir tatil yapıyor. Bunu yapamayacaksanız da 4 günlük resmi tatilin keyfini çıkarabileceksiniz.

Şimdiden sağlıklı, huzurlu, savaşların olmadığı, keyifli ve bereketli bir 2023 senesi diliyoruz hepinize.

Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynaklar:

CONCURS ,,1 Decembrie Ziua Națională a României”

516 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir