Romanya Resmi Tatiller 2022

Romanya Resmi Tatiller 2022

Romanya’da bazı özel günler, dini ve milli bayramlar, kutlamalar veya kutsal günler resmi tatil olarak kabul edilmiştir. Özel sektörden devlet çalışanlarına, öğrencilerden ev hanımlarına, esnaftan turizmcisine herkes bugünleri takip etmektedir. Gelin birlikte bakalım Romanya Resmi Tatiller 2022 hangi günlere denk geliyor.

1 Ocak ve 2 Ocak yılbaşının ilk günü olarak resmi tatildir, ancak 2022 yılında cumartesi ve pazar günlerine denk geldiği için tüm çalışanları hayal kırıklığına uğratmıştır.

24 Ocak Romanya’nın birleşme günüdür, modern günümüz Romanyasının temelleri bugünde atılmıştır. En özel milli günlerden biridir. Askeri törenler yapılır, büyük coşkuyla karşılanır. 24 Ocak 2022 pazartesi gününe denk gelmektedir ve hafta sonuyla birlikte 3 günlük mini tatil imkanı sağlamaktadır.

22 Nisan, 24 Nisan ve 25 Nisan paskalya günleridir. Cuma, pazar ve pazartesi günlerine denk gelir. Genellikle bir önceki ya da bir sonraki haftayla birleştirilir ve iki büyük dini bayramdan birisi olan Paskalya Bayramı büyük bir sevinçle kutlanır.

1 Mayıs işçinin, emekçinin bayramıdır ve bu sene pazar gününe denk gelmiştir.

1 Haziran çocukların bayramıdır ve 2022 senesinde çarşamba gününe denk gelmektedir. Tüm şehirlerde çocuklar için etkinlikler, aktiviteler, konserler düzenlenir.

12 Haziran rusalii yani Hamsin Yortusu ve 13 Haziran da rusalii pazartesi olarak resmi tatil günleridir. 3 günlük mini tatil yapmak isteyenler için uygun bir zamandır. Romanya’nın en önemli dini gün ve ritüellerinden birisi olan Rusalii yani Hamsin Yortusuyla ilgili detaylı yazımızı okumanızı öneririz.

Romanya’da Rusalii 2022 (Hamsin Yortusu)

15 Ağustos pazartesi gününe denk gelir ve Aziz Meryem günü olarak resmi tatil kabul edilmiştir.

30 Kasım Aziz Andrew günü olarak Romenlerin kutsal günüdür ve bu sene çarşamba gününe denk gelmektedir.

1 Aralık günü 1918 yılındaki büyük birleşmeye itafen Milli Gün (Ziua Națională) ya da Büyük Birleşme Günü olarak kutlanmaktadır. (Ziua Marii Unirii). 30 Kasım çarşamba ve 1 Aralık perşembe günleri doğal resmi tatiller olduğu için 2 Aralık günü de resmi tatil olarak kabul edilmiştir. Böylece 5 günlük güzel bir kış tatili yapma imkani doğmuştur.

24, 25 ve 26 Aralık günleri Noel günleridir, fakat ilk 2 gün 2022 senesinde cumartesi ve pazar günlerine denk gelmektedir. Sadece 26 Aralık günü işgünü olan pazartesine denk gelmektedir. Tabi noel Romanya’nın ve tüm diğer Hristiyan aleminin en önemli dini bayramlarından olduğu için otomatik tatil, dinlenme ve aileyle bir araya gelme zamanı olarak kutlanmaktadır.

Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyorum.

Kaynaklar:

Romanian traditional costumes Part 1 Port national

551 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

1 Response

  1. 01/06/2022

    […] 1 Haziran günü Romanya’da resmi tatildir. Romanya’daki diğer resmi tatillere bu linkten […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir