Bükreş`ten Günübirlik Gidilecek Yerler

Bükreş`ten Günübirlik Gidilecek Yerler

Bükreş`te bazen sizin de canınız sıkılıyor mu? Bazen yapacak birşey bulamıyor, kendinizi bir yerlere atmak istiyor musunuz? O zaman Bükreş`ten Günübirlik Gidilecek Yerler yazımız tam size göre. Bir haftasonu sabahı atlayıp gezebileceğiniz yerleri çıkarmaya çalıştık bu yazımızda. Bükreş`te yaşayıp günübirlik gezilere gitmek isteyen ya da Bükreş`i ziyaret edip yakın yerlere uğramak isteyenler için 15 tane önerimiz var. Umarım beğenirsiniz.

  1. Peleş Kalesi, Raşnov Kalesi, Bran Kalesi ve Braşov Turu

Bükreş`ten yola cikip 1.5 saat icerisinde Peleş Kalesi`ne variyorsunuz. 2 saat icerisinde kale ve dogal güzelliklerini goruyorsunuz. Sonra sirasiyla Raşnov ve Bran kalelerini ziyaret ediyorsunuz. Bunlara da 2-3 saat ayirabilirsiniz. Bran Kalesi`nden cikip Braşov`a 40 dakika icerisinde ulaşiyorsunuz. Braşov`da güzel bir şehir turu yaptiktan sonra yemeginizi yiyip kahvenizi icip 2.5-3 saat icerisinde Bükreş`e geri donüyorsunuz.

  1. Sighisoara Tarihi Bolge Turu

Biraz yorucu bir tur. Sabah erkenden hicbir yerde duraklamadan direkt Sighisoara`ya 5 saat icerisinde ulaşiyorsunuz. Sighisoara, şehrin tarihi bolümü tamamen UNESCO korumasinda olan efsanevi bir şehir. Yaklaşik 3 saatlik tarihi şehir gezisi ve güzel bir yemegin ardindan 5 saatte de Bükreş`e geri donüyorsunuz. Yani yaklaşik toplamda 14 saatlik bir geziden bahsediyoruz. Deger mi? Deger.

  1. Veliko Tarnovo, Bulgaristan Turu

Bulgaristan`a giriş yapabilmek icin gecerli Bulgar veya Schengen vizenizin olmasi gerekiyor. Ruse sinir kapisindan cikip guneye dogru ilerlediginizde toplam 3 saat icerisinde Veliko Tarnovo`ya variyorsunuz. Efsanevi bir kasaba burasi. Evler, mimari, sokaklar, kaldirimlar inanilmaz. Mutlaka ama mutlaka gormelisiniz. Gunubirlik cok rahat bir şekilde gezip geri donebilirsiniz. Tek sorun gumrukteki beklemeler.

  1. Gercek Drakula Turu, Targoviste

Vlad Tepeş, yani nam-I diger Drakula`nin Beyazid`a karsi savaş verdigi tarihi zaferlere ve yenilgilere taniklik etmiş şehir Targoviste. Karadeniz Eregli ile de kardeş şehir. Sehri cevreleyen kalede 7 sene boyunca Vlad Tepeş Eflak Beyligi`ni savunmuştur. Bukreş`ten 1.5 saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Gun boyu rahat rahat gezmek icin bolca vaktiniz olabilecek bir tur.

  1. Drakula`nin Mezari ve Mogoşoaia Turu

Snagov Manastiri`nda Drakula`nin mezarini gorebilirsiniz. Sonrasinda da Mogoşoaia`ya devam edip harika bir şekilde korunmuş yerlerin tadini cikarabilirsiniz. Toplamda 1 saatlik bir yolculuk, Bukreş`e cok yakin yerler. Hava guzelse piknik ve mangal bile yapabilirsiniz buralarda.

  1. Curtea de Argeş Manastiri, Poienari Kalesi ve Vidraru Baraj Turu

Transfagarasan`in başlangici buralar. Bukreş`ten 2 saatlik bir yolculukla Curtea de Argeş Manastiri`na variyorsunuz. Buradan cikip Poienari Kalesi`ni gorebilirsiniz. Fakat dikkat, kaleye tirmanmak icin binlerce merdiven cikmak zorundasiniz. Guzel bir spor aktivitesi olabilir sizin icin. Sonrasinda da efsanevi Vidraru barajini gorup geri donuyorsunuz. 1 tam gun ayirmaniz gerekir bu tur icin.

  1. Transfagaraşan Turu

Dilerseniz tum gununuzu uzun bir Transfagaraşan turuna da ayirabilirsiniz. Fakat soylemesi bizden cok yorucu bir tur olacaktir. Yaklasik gezilecek yerleri de dahil edince 15 saatlik bir turdan bahsediyoruz. Bu efsanevi yolu gormek icin isterseniz birkac gunluk bir tur da duzenleyebilirsiniz.

  1. Tuna Deltasi Turu

Tulcea şehrine bagli Delta, Romanya`nin incilerinden. Bukreş`ten 3.5 – 4 saatlik bir yolculugun ardindan Delta`ya varabilirsiniz. Delta, dogal guzellikleriyle sizi sizden alacak bir yer. Bir suru konaklama secenegi de mevcut, fakat gunubirlik tur dusunuyorsaniz gayet mumkun. Sabah erkenden kalkip Delta`ya 10 gibi varirsiniz. Guzel bir Delta bot turu sizi dinlendirir, sonrasinda biraz etrafi gezip balik yiyip geri donebilirsiniz.

  1. Snagov Manastiri, Urlateanu Manor, Ghighiu Manastiri Turu

Vlad Tepeş`in mezarinin bulundugu Snagov Manastiri`ni gormek icin 1 saatlik bir yolculuk yapmaniz yeterli. Sonrasinda Urlateanu Manor`da şarap tadim gunlerine katilabilir ve turunuzu meşhur Ghighiu Manastiri ile sonlandirabilirsiniz. Manastirdan sonra Bukreş`e donmek sadece 1 saat.

  1. Kostence Deniz, Murfatlar Sarap Mahzenleri ve Bulgaristan Balcik Turu

Kostence, deniz havasi almak isteyenler icin her mevsim ideal. Kostence`ye varip tarihi kilise ve camileri gorebilir, deniz muzesini gezebilirsiniz. Sonrasinda Murfatlar`a gidip Romanya`nin en guzel şaraplarini tadabilirsiniz. Oradan da cok yakindaki Bulgaristan Balcik`a ugramadan donmemeniz lazim. Negru Voda`dan Bulgaristan`a gecebilirsiniz. Balcik gercekten gorulmeye deger bir yer. Bukreş`e geri donmesi yaklasik 4 saat.

  1. Sinaia Manastiri ve Rhein – Azuga Sarap Mahzeni Turu

Sinaia`daki manastiri gorme imkaniniz oldu mu hic? Insanlar sirf bu manastira gelmek icin kilometrelerce yol geliyor. 1695`te acilan ve Romenler icin kutsal olan bu manastiri gormeniz gerekir. Sonrasinda Rhein – Azuga şarap mahzenine ugrayarak ruhunuzu dinlendirebilir ve agzinizi tadlandirabilirsiniz. Geri donus yaklasik 2.5 saat surecektir, planlamanizi ona gore yapin.

  1. Tarihi Dobruca Turu

Dobruca, Karadeniz ile Tuna Nehri arasında olup Romanya’nın Köstence ve Tulça illeri ile Bulgaristan’ın Dobriç ve Silistre illerini kapsayan yoğun Türk nüfusun yaşadığı tarihi bir bölgedir. Romanya ile Bulgaristan arasinda kara sinirinin oldugu tek yerdir ve muhtesem tarihi guzelligi ile sizleri mest edebilir. Bukreş`e yaklaşik 2 saat uzakliktadir.

  1. Prahova Vadisi, Sphinx, Babele ve Caraiman Turu

Prahova vadisi, eşsiz manzarasi, muthiş dag havasi ve turistik yerleriyle Romenlerin de gozdesi bir yer. Vadiye vardiginizda Busteni kasabasindan teleferikle yaklasik 2,000 metre yukseklige tirmanacaksiniz. Burada ruzgar ve yagmur sularinin olusturdugu Kapadokya`daki peri bacalarina benzeyen dogal harikalar olan Sphinx ile Babele`yi gorebilirsiniz. Sonrasinda da Caraiman`daki Romanya`nin en buyuk hacina ulasabilirsiniz. Hacin uzunlugu 28 metredir. Gidiş donuş yol icin yaklasik 4 saatinizi ayirin lutfen.

  1. Slanic Prahova Tuz Madeni ve Buzau Berca Camur Volkanlari Turu

2 saat yoldan sonra Slanic`teki tuz madenine girebiliyorsunuz. Turizm icin acilmis olan bu maden sizleri madencilerin zorlu yaşamina goturecek. Sonrasinda da 1.5 saatte Buzau`daki camur volkanlarina geciyorsunuz. Gercekten inanilmaz bir manzara. Bukreş`e donuş ise yaklaşik 2.5 saat mesafede. Yani toplamda 6 saat yola ayiracaksiniz.

  1. Comana Milli Parki ve Giurgiu Turu

Yakin yerler arayanlar icin Comana Milli Parki ozellikle bahar gunlerinde tam ziyaret edilmelik. Macera parki ve milli park, botanik bahcesi ve piknik alanlariyla tum gununuzu harcayabileceginiz bir yer. Fakat ogleden sonra isteginize gore az ilerideki Giurgiu şehrine gecip unlu Perla restoraninda Tuna nehrine sifir bir mekanda balik yiyebilirsiniz. Yaklasik 2-2.5 saat yolda harcamiş olacaksiniz, gidiş ve donuş olarak.

Bukreş`te yasayan, Bukreş`i taniyan arkadaslarimizdan Bukreş`ten Gunubirlik Gidilecek Yerler listemizdeki 15 farkli guzergahin disinda oneriler bekliyoruz. Lutfen yorumlar kismina degerli yorumlarinizi gonderin.

Kaynaklar:

https://erasmusu.com/en/erasmus-brasov/erasmus-blog/escape-to-transylvania-pele-castle-694297

Day Trips

https://www.wall-street.ro/articol/Companii/279496/pivnitele-rhein-cie-azuga-1892-vor-avea-un-nou-concept-care-va-onora-memoria-fondatorilor-regele-carol-i-si-familia-rhein-si-productia-ne-ntrerupta-de-vinuri-spumante-de-peste-un-secol.html

https://www.freepik.com/free-photos-vectors/trip-out-town

312 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir