Romanya’da Denize Girilecek Yerler

Romanya'da Denize Girilecek Yerler

2022 yazı geldi çattı. Havalar ısınmaya başladı. Kilolar verildi. Bazılarımız için deniz, güneş ve kumun tadını çıkarma zamanı. Güzel ülkemiz Türkiye’de deniz tatili yapabileceğiniz, plajların keyfini çıkarabileceğiniz yüzlerce hatta binlerce yer var. O yönden çok şanslıyız. Hatta iddaa ediyoruz ki dünyada kıyıdan denize girebileceğiniz, bu kadar uygun iklimi ve tertemiz denizi olan ender ülkelerden birisidir Türkiye.

Gelelim Romanya’ya…Romanya, deniz ve yaz tatili konusunda Türkiye kadar şanslı bir ülke değil tabi ki. Ancak Romanya’nın da Karadeniz’e kıyısı var ve Karadeniz kıyısında denizin, yazın, güneşin keyfini çıkarabileceğiniz plajları var. Yani Romanya’da da denize girebiliyorsunuz. Romanya’da da deniz ve yaz tatili yapabiliyorsunuz. Yaz aynı nispeten kısa, mayıs ortasından eylül ortasına kadar..Hatta denize girebileceğiniz zaman haziran, temmuz ve ağustos ayları.

Romanya’da Denize Girilecek Yerler listemizi sizler için hazırladık. Mayoları, kürek ve kovaları hazırlayın tatile gidiyoruz 🙂

Mamaia

Romanya’da deniz tatili denilince ilk akla gelen yer tartışmasız Mamaia’dır. Bir yanında Sütgöl (Siutghiol) Limanı diğer yanında Karadeniz ince bir çizgi şeklindedir Mamaia. Bölgenin ve Romanya’nın incisidir adeta. Özellikle son senelerdeki yatırımlarla birçok özel plaja, lüks otellere, restoranlara, gece kulüplerine ev sahipliği yapmaktadır. Mamaia gidenler sadece gündüz denize girmek, kumun tadını çıkarmak için değil gece de sabaha kadar eğlenmek için oradadırlar. Mamaia’da kalabileceğiniz yerler listesi için TIKLAYIN.

Mamaia tatil beldesi

Eforie

Eforie Nord ve Eforie Sud olarak iki bölgesi vardır. Halk arasında emeklilerin tatil bölgesi diye anılıyor olsa da hem sakinliği hem uygun bütçelere hitap etmesi sebebiyle son senelerde daha fazla ilgi odağı olmuştur. Özellikle fizyoterapi, spa, kaplıca turizmi için de tercih edilen bir bölgedir. Eforie Sud tarihi olarak daha eskidir ve daha merkezidir. 1800 lü yılların sonunda Eforie Sud, Carmen Sylva olarak anılmaktadır.

Costineşti

Gençlerin ve öğrencilerin en sevdiği, özellikle yaz partileri ve uygun fiyatlı hostelleriyle ünlü sahil beldesidir Costineşti. 30 kilometrelik bir sahil bandı vardır. 1960’lara kadar ufak bir balıkçı kasabasıyken sonrasında Romenlerin uğrak yeri olan bir tatil beldesine çevrilmiştir. Costineşti’nin bir diğer simgesi denizin ortasında 1968 yılında batan ve o günden bugüne kadar öyle kalan Yunan asıllı Evangelia gemisidir.

Costineşti tatil beldesi

Neptun

Neptun diğer tatil yerlerine göre nispeten daha küçük bir yerleşimdir. Son yıllarda yeni otel yatırımlarıyla hareketlenmeye başlamıştır. Kamp yapanların da tercih ettikleri bir yerdir. Zamanında Başkanın yazlık evi Nufărul’a da ev sahipliği yapmıştır. Romanya’nın en ünlü şarkıcılarından İnna’nın da memleketidir.

Olimp

1972 yılından beri turistik belde olarak talep görmektedir. Ünlü Romen hekimlerinden Ana Aslan’ın sağlık kürünün de uygulandığı, romatizma, nefes darlığı ve jinekoloji alanlarındaki tedavilerle ünlü tıp ve kaplıca merkezleri bu bölgededir. Ayrıca Olimp beldesinde 23 August ve Tuzla olarak anılan kısımlar çıplaklar kampı olarak da rağbet görmektedir.

Venus

Romanya’nın en ünlü termal sularının ve termal tesislerinin yer aldığı bölgedir. Konaklayabileceğiniz ünlü termal tesis için TIKLAYIN.

Jupiter

Küçük sakin bir tatil beldesidir. 1 kilometrelik bir sahil bandı vardır. 1970 yıllarında turizme açılmış sonrasında yapılan yatırımlarla gelişmiştir. Deniz dalışı yapanlar için olanakların bulunduğunu da eklemiş olalım.

Mangalia

Türkçesi Mankalya olan bu şehir irili ufaklı tatil beldelerinin de bağlı olduğu ve tarihi çok eskilere dayanan bir merkezdir. 1995 yılında şehir olmuştur. Cenevizlilerin bırakmış olduğu tarihi eserler de bile Mangalia ismi geçer. Zaman içerisinde Dobruca’nın ve Romanya’nın en önemli limanlarından birisi haline gelmiştir. Daha çok şehir merkezi olarak anılsa da aynı zamanda da güzelce yüzebileceğiniz ve tatilin keyfini çıkarabileceğiniz bir tatil beldesidir.

Saturn

Adras ve Diana plajlarıyla ünlü küçük bir tatil beldesidir. Mangalia’nın küçük bir köyü olarak da düşünülebilir. Deniz suyu sıcaklığı olarak diğer tüm tatil beldelerine göre çok daha sıcaktır.

2 Mai

Adını 2 Mayıs 1864 yılında Alexandru Ioan Cuza’nın reformlarını açıkladığı ve Moldova ile Romanya ülkelerini birleştirdiği tarihi deklarasyondan alır. Kimilerine göre Romanya’nın en güzel havasını, en güzel doğasını bulunduran bir beldedir. Tarihi olarak da ayrı bir öneme sahiptir.

Vama Veche

Romanya’nın Mamaia ile birlikte en ünlü en çok bilinen tatil bölgesidir. Romanya sınırının en uç noktasıdır. Vama Veche’yi de geçtikten sonra Bulgaristan sınırına ulaşırsınız. Türkçesi İlanlık olarak bilinir. Özellikle 1 Mayıs günü ülkedeki tüm gençlerin ateş yakıp sabahlara kadar eğlenmeye geldiği, devasa partilerin yapıldığı yerdir. 1 Mayıs Vama Veche’dir Romenler için. Vama Veche Romanya’nın Woodstock’udur. Şurasını da atlamayalım, Vama Veche’yi ilk keşfeden bizim Gagavuz Türkleridir.

Vama Veche tatil beldesi

Kaynaklar:

Care este ordinea stațiunilor de pe litoral?

https://www.litoralulromanesc.ro/descriere_venus.htm

Din culisele Vilei de la Neptun a cuplului Ceausescu

https://adevarul.ro/locale/constanta/cel-mai-frumos-sat-dobrogea-2-mai-locul-rasare-marea-1_54eede83448e03c0fd00e90f/index.html

https://www.zubitravel.com/2013/03/vama-veche-woodstock-vibe-in-romania.html

https://www.romaniatonight.ro/

【4K】BEACH WALK MAMAIA 🏖️, Sunny Beach Vacation 🌞 – Plaja Mamaia, Constanta Romania #2

488 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir