Bükreş’teki Alışveriş Merkezleri

Bükreş'teki Alışveriş Merkezleri

Bükreş, onlarca alışveriş merkezine ev sahipliği yapıyor. Bundan 10-15 sene önce alışveriş merkezlerinin sayısı beşi geçmezdi açıkçası. Özellikle yabancı yatırımcıların ilgisi, Romanya’nın Avrupa Birliği üyeliği ve insanların refah seviyesinin yükselmesiyle birlikte her köşede alışveriş merkezi (AVM) açılmaya başladı. Bükreş’teki Alışveriş Merkezleri şehrin her köşesine yayıldı. Tabi tüm alışveriş merkezleri tıklım tıklım dolu olmuyor. Bazıları konsept AVM, bazılar strip AVM, bazıları da eğlence merkezi haline gelmiş durumda. Sizler için Bükreş’teki Alışveriş Merkezleri listesi yaptık, bakalım sizin tercihiniz hangisi olacak?

BANEASA SHOPPING CITY

Bükreş’teki alışveriş merkezlerinin şahı. 2008’deki ilk açılış tarihinden beri şehrin en gözde yerinde bulunan alışveriş merkezi, gözde ve lüks markaların da toplanma yeri. İki katlı uzunlamasına mimarisiyle ferah bir alışveriş tecrübesi yaşamanıza yardımcı oluyor. İçerisi ne kadar kalabalık olursa olsun o kalabalığı hissetmiyorsunuz. İçerisinde moda sokağı, mücevherat takı dükkanları, çok büyük bir Carrefour mağazası, yeme içme restoranlar bölümü, Starbucks dahil kafeler, sinema salonu ve diğer 300’e yakın mağazayla 55 bin metrekarelik bir alanda hizmet veriyor.

PROMENADA MALL

Şehrin en merkezi alışveriş merkezlerinden birisi. Bir girişi Bükreş’in güzide caddesi Floresca, diğer girişi bir başka güzide caddesi Barbu Vacarescu üzerinde. Eksi katta Carrefour ve oyuncak, bebek giyim mağazaları ağırlıkta. Giriş katı ve ilk 2 kat ise moda, bijüteri, giyim katları. Son kat ise yemek katı ve teras. Terasta özellikle bahar ve yaz aylarında açık hava sinema gösterimleri, müzik etkinlikleri oluyor. Genelde çok fazla kalabalık değil, o yüzden sakin sakin gezmek isteyenler için birebir.

PARK LAKE SHOPPING CENTER

İsmini tam da içine yapıldığı Titan Parkı’ndan alıyor. Parkın içerisinde bir alışveriş merkezi yani. Bu yönüyle özellikle teras alanları çok keyifli. İçerisinde Bükreş ve İlfov bölgeleri pasaport başvurularının yapıldığı pasaport merkezi var. Zaten sırf bu yüzden bile yolunuz buraya düşüyor. Spor salonlarından evcil hayvan maması dükkanlarına, giyim mağazalarından banka şubelerine kadar birçok farklı hizmeti içinde barındırıyor.

MEGA MALL

Büyük bir PR kampanyasıyla açılışı yapılmıştı. Romanya’nın en büyük alışveriş merkezi alanı olma iddaasıyla ve tüm bütçelere hitap eden markaları getirmesiyle bir süre ses getirdi. Gerçekten de büyük bir alışveriş merkezi. Terzi, çilingir, kuru temizleme, fotoğrafçı, çiçekçi, saat tamircisi, araba yıkamacı, vb. içeride hangi hizmeti isterseniz bulabiliyorsunuz.

UNIREA SHOPPING CENTER

Unirea AVM’nin Romanya tarihindeki yeri önemli. 1976 yılında açılmış. Komünist dönemin en büyük ürün pazarlarından birisi, 1990 larda da alışveriş merkezine çevrilmiş. Son zamanlarda ise, gerek yeni yatırım yapılmamasından gerekse iyi markaları getirememesinden dolayı iyice boşalmış durumda. Şu an artık çok da fazla tercih edilen bir alışveriş merkezi değil. Konumu Bükreş’in en merkezinde ve hatırası yeter diyoruz ve bu sekilde geçiyoruz.

AFI COTROCENI

Ofis binaları, rezidanslar ve alışveriş merkezi ile büyük bir kompleks. Cotroceni bölgesinin en önemli etkileşim merkezlerinden birisi.90 bin metrekarelik kiralanabilir alanıyla Romanya’nın en büyük AVM si olarak biliniyor.

Bükreş’teki Alışveriş Merkezleri listesi yaparken bu alışveriş merkezlerini en başa koyuyoruz. Tabi bunların haricinde bulundukları bölgelerin önemli etkileşim merkezlerinden olan diğer AVM ler de var. Mesela Sun Plaza, Vitan Mall (Bucharest Mall), Militari Shopping, Veranda Mall, Colosseum Mall, Liberty Mall, Plaza Romania da sayabileceğimiz diğer AVM ler. Hepinize enflasyonsuz, keyifli alışverişler diliyoruz. Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynaklar:

https://www.freepik.com/free-photos-vectors/lady-shopping

https://www.freepik.com/free-photo/woman-black-trousers-purple-blouse-laughs-leaning-stand-with-elegant-clothes-pink-background_12885098.htm

254 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir