Romanya’dan Türkiye’ye Uçakla

Romanya'dan Türkiye'ye Uçakla

Romanya’dan Türkiye’ye arabayla, uçakla, otobüsle ve trenle gidebilirsiniz. Romanya’dan Türkiye’ye arabayla nasıl gidebileceğinizi daha önceki yazımızda anlatmıştık. Bugünkü yazımızda Romanya’dan Türkiye’ye Uçakla nasıl gidebilirsiniz, hangi havayolları ile gidebilirsiniz anlatmaya çalışacağız. Romanya, Türkiye’ye en yakın Avrupa ülkelerinden birisi olduğu için 45 dakikalık bir uçuş ile Türkiye’de İstanbul’a, 1.5 saatlik bir uçuşla ise Ankara ve yaz aylarında Antalya’ya ulaşabilirsiniz.

Romanya’dan Türkiye’ye uçakla gitmek istediğinizde 3 farklı havayolu opsiyonunuz var.

İlk opsiyon Türk Hava Yolları. Türk Hava Yolları, aynı zamanda Romanya’nın milli havayolu şirketi Tarom ile de ortak uçuşlar düzenliyor. Bükreş’te Otopeni (Henri Coanda) Havaalanı, İstanbul’da ise İstanbul Yeni Havaalanı kullanılıyor. Örneğin 2 Ağustos salı sabahı 8.35 uçağı Tarom ile ortak uçuş. Sonrasında gün içinde 9.35 uçuşu, 15:25 uçuşu ve 22:00 uçuşu Türk Hava Yolları’nın İstanbul’a düzenlediği direkt uçuşlar. Yani Türk Hava Yolları ile günde 4 uçuşla İstanbul’a gidebilirsiniz.

İstanbul’dan Bükreş’e dönüşte de yine 4 uçuş var. Sabah 7:00 uçuşu ile İstanbul Yeni Havaalanı’ndan Otopeni Havaalanı’na uçabilirsiniz. 10:40’ta ise Tarom ile ortak uçuş düzenleniyor. 13:15 ve 19:25 saatlerinde de Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Bükreş’e diğer uçuşları var. Türk Hava Yolları uçuşlarına bakmak için Türk Hava Yolları’nın sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Türk Havayolları’nın Köstence Mihail Kogalniceanu Havaalanı’ndan da İstanbul’a uçuşları var. Köstence’den 22:35 saatinde kalkıyor uçak. İstanbul’dan kalkan uçağın saati ise 20:40.

İkinci opsiyon Pegasus Havayolları. Pegasus Havayolları’nın hem İstanbul’a hem de 4 Ağustos 2022 itibariyle Ankara’ya direkt uçuşları var. Salı, perşembe ve cuma günleri 12:25 uçuşu ile Bükreş Otopeni’den İstanbul Sabiha Gökçen Havalanı’na uçabiliyorsunuz. Pazar ve pazartesi günleri 13:10, çarşamba günü ise 14:30 olarak değişiyor saatler.

İstanbul Sabiha Gökçen’den dönerken ise pazartesi 11:00, salı 14:50, çarşamba 12:10, perşembe 10:05, cuma 10:25, pazar 11:00 uçuşu ile geri dönüyorsunuz. Cumartesi günü uçuş yok. Gördüğünüz gibi saatler günden güne değişebiliyor. O yüzden siz uçuş planınızı yapmadan önce Pegasus Havayolları websitesini ziyaret ediniz.

Pegasus Havayolları, Romanya’da yaşayan Ankaralıların yıllardır beklediği şeyi gerçekleştirerek 4 Ağustos 12:15 uçuşuyla ilk Ankara  direkt uçuşunu başlatıyor. Saat 16:00 da da Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan Otopeni’ye uçuş olacak. Uçuşlar perşembe ve pazar günleri karşılıklı tek sefer olarak yapılacak. Tüm Ankaralılar adına Pegasus Havayolları’na bu değişiklik için teşekkür ederiz. Malum Romen Damat yazarlarının 2 tanesi halis mulis Ankaralı 🙂

Üçüncü opsiyon Romanya’nın kendi havayolu olan Tarom Havayolları. Tarom’un THY ile de işbirliği yaptığını söylemiştik.

Sabah 8.35 uçuşu ve 16.25 uçuşu Tarom’un direkt İstanbul Yeni Havalanı’na yaptığı uçuşlar. 16:25 uçuşu hergün olmuyor, siteden kontrol etmenizde fayda var. İstanbul’dan ise saat 10:40’taki Tarom uçuşuyla Bükreş’e uçabiliyorsunuz. Tabi Tarom Havayolları’nın websitesini ziyaret etmenizde fayda var. Çünkü yaz aylarında özellikle Antalya’ya direkt uçuşlar da düzenliyor Tarom. Diğer charter uçuşlar ile de işbirlikleri yapılıyor. Yaz aylarında tatil beldelerine direkt uçuşlar bulabiliyorsunuz.

Hepinize şimdiden iyi uçuşlar dileriz, sevdiklerinize çabucak kavuşmanız, işlerinizi hayırlı şekilde halletmeniz, tatillerinizi ağız tadıyla yapmanız dileklerimizle. Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynaklar:

https://www.dailysabah.com/business/transportation/turkish-airlines-premieres-commercial-featuring-illusionist-zach-king

342 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir