Romanya’da Kaçırmamanız Gereken 5 Müzik Festivali

Romanya'da Kaçırmamanız Gereken 5 Müzik Festivali

Romanya, iyi müzik yapılan, müziği, dansı, eğlenmeyi ve eğlendirmeyi seven insanların ülkesi. Romanya’da müzik hayatın kendisi. Müzik insanların olmazsa olmazı. Hal böyle olunca birçok konsere ve devasa müzik festivallerine ev sahipliği yapıyor ülke. Pandemi süresince ufak bir ara verildi tabi ki. Fakat pandeminin bitmesiyle ve yaz aylarının gelmesiyle konserler ve festivaller tam gaz devam ediyor. Romanya’da konserleri ve özellikle müzik festivallerini mutlaka takip etmelisiniz. Eğlencenin, coşkunun, müziğin, enstrümanların, alkolün ve bir festivale dair herşeyin bir araya geldiğini hayal edin. İşte Romanya’da festival demek bu demek.

Romanya’da Kaçırmamanız Gereken 5 Müzik Festivali hangileridir diye sorduk kendimize ve sizler için güzel bir liste hazırladık. Size zahmet bu festivalleri takip edin ve müzik zevkinize uygun olanına gidin. Emin olun pişman olmayacaksınız.

UNTOLD

Romanya’yı en gelişmiş Avrupa ülkelerinin seviyesine çıkaran Untold festivali yüzbinlerce insanın akın ettiği bir müzik festivali. Cluj-Napoca şehrinde gerçekleştiriliyor. İlk festival 2015 yılında düzenlendi. Avrupa’nın en iyi elektronik müzik festivallerinden biri olarak gösteriliyor. Son festivale yaklaşık 400 bin kişi katıldı. Bu seneki festival 4-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

NEVERSEA

Köstence’nin, denizin, kumun ve güneşin keyfini muhteşem bir festival eşliğinde çıkarmak istiyorsanız Neversea Festivali tam size göre. Bu sene 7-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival 2017 yılından beri düzenleniyor ve 100 binin üzerinde katılımcıya ulaşıyor.

ELECTRIC CASTLE

Hem elektronik müziğin, teknoloji ve alternatif kültürlerin keyfini yaşayabileceğiniz hem de çok güzel korunan bir kalenin içerisinde tarihi havayı koklayabileceğiniz bir festival. Castelul Banffy (Banffy Kalesi) içerisinde gerçekleştiriliyor. Bu kale, özel koruma ve gözlem altında bulunan Transilvanya’nın Bonţida kasabasında bulunan bir kale. Festival, bu sene 13-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2013 yılında ilk kez düzenlenen festivale yaklaşık 250 bin kişi katılıyor.

SUMMER WELL

Bükreş yakınlarında hiç festival düzenlenmiyor mu diyenleriniz olursa diye sizlere yine çok eğlenceli ve müzik dolu bir festival tavsiye ediyoruz. Bükreş dışındaki Buftea – Ştirbey mevkiinde düzenlenen festival birçok gencin yaz planında yer alıyor açıkçası. Bu seneki festival 12-14 Ağustos’ta düzenleniyor ve headliner olarak Arctic Monkeys grubunu çıkarıyorlar. Festival 2011 yılından beri düzenleniyor.

SAGA FESTİVAL

Bükreş’in göbeğinde inanılmaz bir organizasyon, inanılmaz bir tanıtım ve inanılmaz skandallarla dolu bir festival. Evet, yanlış duymadınız. 2022’de 3-5 Haziran tarihleri arasında düzenlendi. İki kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi hastanelik ve hapishanelik oldu, festivali düzenleyenler ise 23-25 Haziran 2023 yılında herkesi yeniden festivale beklediğini duyurdu. Öyle ya da böyle katılımcılar inanılmaz bir deneyim yaşadıklarını, özellikle pandemi sonrasında müthiş bir şekilde stres attıklarını söylediler. Biz de oradaydık, güzeldi, gerçekten güzeldi. 150 bin kişi oradaydı.

Evet, sizlere Romanya’nın en başarılı, en fazla ses getiren ve en yüksek katılımcı sayısına ulaşan festivallerini sıraladık. Romanya’da festivaller her zaman çok iyi organize edilir, çok eğlenceli geçer ve çok güzel hatıralar bırakır. Mutlaka bir tanesine gidin. Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynaklar:

https://www.stiridecluj.ro/untold-festival-cluj/untold-2022-organizatorii-au-anuntat-artisti-noi-in-line-up-ul-scenelor-galaxy-si-alchemy-are-you-ready-for-chapter-vii

The story of Romania’s Electric Castle Festival 2019 in pictures

Summer (Well) Time in Bucharest

SAGA Festival Releases its 2022 Phase 3 Lineup

433 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir