Eurovision 2022 ve Romanya

Eurovision 2022 ve Romanya

Eurovision şarkı yarışmasını en çok takip eden milletlerden birisiydik zamanında, sonrasında farklı nedenlerle Eurovision şarkı yarışmasına katılmama kararı aldık Türkiye olarak. Tabi Avrupa’daki diğer ülkeler Eurovision’a katılmaya devam ediyorlar. Bazıları oylamanın siyasi atmosferin etkisinde yapıldığını, bazıları ise kazanan ülkenin önceden belirlendiğini söylese de Eurovision tüm ışıltısıyla ve şovlarıyla devam ediyor. Eurovision 2022 ve Romanya ile ilgili birkaç kelam etmeye çalışalım. Bakalım Eurovision’da Romanya’yı kim temsil ediyor?

Eurovision 2022 İtalya’nın Torino kentinde düzenlenecek. 12 Mayıs salı günü ilk yarı final, 14 Mayıs perşembe günü 2. yarı final ve 14 Mayıs cumartesi günü de final yarışması düzenlenecek. Romanya’nın Eurovision mücadelesi ve şarkıyla ilgili tüm detaylara Eurovision Romanya resmi facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

Romanya’yı WRS lakaplı 28 yaşındaki Andrei Ursu, Llamame şarkısıyla temsil edecek. Kendisi Antonia’nın eski dansçılarından. Hatta ”Românii au talent” ve ”Vocea României” yarışmalarına da dansçı olarak katılmış. Romanya finalini kazanan Llamame şarkısını dinlemek isterseniz sizi buraya alalım.

Avrupa’nın göbeğinde 2.5 aydır devam eden bir savaş var. Bu savaşın gölgesinde Eurovision şarkı yarışması nasıl geçecek, hangi mesajlar verilecek merak ediyoruz açıkçası. Şubat ayında yapılan açıklamaya göre Rusya Eurovision şarkı yarışmasından diskalifiye edilmişti. Daha da önemlisi bakalım Romanya finallere kalabilecek mi ve kaçıncı sırada yarışmayı tamamlayacak. Biz açıkçası bu seneki şarkıcı ve şarkıdan pek umutlu değiliz.

GÜNCELLEME, 18 MAYIS 2022: Romanya, finale yükseldi ve 2022 Eurovision’un kazananı Ukrayna oldu. Malum savaş konjonktüründe bekliyor muyduk bekliyorduk. 

Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynaklar:

https://www.profm.ro/stiri/eurovision-2022-wrs-va-reprezenta-romania-la-torino-cu-piesa-llamame-132072

http://eurovision.tvr.ro/2022/

https://www.stirilekanald.ro/eurovision-romania-2022-cine-va-merge-in-marea-finala-20200739

 

243 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir