Romanya’nın En Ünlü Şarkıcıları

Romanya'nın En Ünlü Şarkıcıları

Romanya’da müzik hayatın her alanında var. Romenler şarkı söylemeyi, dans etmeyi, eğlenmeyi çok seviyorlar. Bu yüzden de dünya çapında da bilinen şarkıları ve şarkıcıları var. Örneğin, Romanya, Hollanda’dan sonra elektronik müzikte ikinci sırada. İşte bu sayede Untold diye dünyaca ünlü bir festivali başarıyla organize ediyorlar. Romanya’nın En Ünlü Şarkıcıları listesine çalışırken yüzlerce şarkıyı ve şarkıcıyı inceledik. Şunu peşinen belirtelim. Herkesin müzik zevki kendine özgüdür. Kimisi klasik sever, kimisi arabesk, bir diğeri metal müzik öbürü de pop. O yüzden bu listedeki şarkıcılar size hitap edebilir de etmeyebilir de. Fakat şurası bir gerçek. Bu listedeki şarkıcılar Romanya’nın En Ünlü Şarkıcıları.

INNA

Romanya’nın dünya çapında tanınan en ünlü şarkıcılarından birisi. Gerçek bir Türkiye aşığı. Türkiye de onu çok seviyor. Gerçek adı Elena Alexandra Apostoleanu. 1986 doğumlu. Özellikle 2008 yılından sonra hem Romanya’da hem de dışarıda tanınmaya başlamış. Europop, dance pop tarzı müzik yapıyor. Son albümü 2022 yılında ve Champagne Problems adını taşıyor.

ANTONIA

Romanya’nın en güzel şarkıcılarından biri olarak gösteriliyor. Evliliği ve özel yaşantısı sansasyonel. Gerçek adı Antonia Clara Iacobescu ve 1989 doğumlu. Yine şarkıcı olan Alex Velea ile evli ve 3 çocuğu var. Çocukluğu Amerika’da geçmiş hatta liseyi Las Vegas’ta bitirmiş. 18 yaşında ailesiyle Romanya’ya geri dönmüş.

ANDRA

Romanya’nın geleneksel ile moderni birleştiren güzide şarkıcısı. Romenlerin çok sevdiği ve örnek aldığı bir şarkıcı, aktivist ve iyi bir anne. Romanya milli marşını en güzel seslendirenlerden birisi. Gerçek adı Alexandra Irina Măruță. 1986 doğumlu. Çocukluğundan beri şarkı söylüyor. Ünlü sunucu ve şovmen Cătălin Măruță ile evli. 2 çocukları var.

SMILEY

Romanya’nın en çok albüm satan erkek şarkıcısı. Asıl adı Andrei Tiberiu Maria, 1983 doğumlu. UNICEF Romanya’nın iyi niyet elçilerinden birisi. Aynı zamanda birçok sosyal projede yer alan bir aktivist. Romanya’nın Yetenek Sizsiniz (Românii au talent ) ve O Ses Romanya (Vocea României) programlarının da jüri üyelerinden birisidir.

LOREDANA

Romanya’nın eskimeyen müzik kraliçesi, Romanya’nın Ajda Pekkan’ı. Asıl ismi Loredana Groza ve 1970 doğumlu. Çok değişik melodiler deniyor, farklı tarz müziklerle kendini duyuruyor. Çok başarılı bir ekibi var. Ünlü prodüktör Andrei Boncea ile evliliğinden Elena adında bir kızları vardır. Yıllara meydan okuyarak ve müziğini komunizm dönemlerinden bugüne kadar sürekli geliştirerek Romenlerin en sevdiği şarkıcılardan birisi olmuştur.

DELIA

Biraz uçuk kaçık ve çok iyi şarkılarda imzası olan bir şarkıcı. Asıl ismi Delia Matache ve 1982 doğumlu. Gelmiş geçmiş en başarılı kadın şarkıcılarından birisi olarak görülüyor. Bükreşli bir aileden geliyor ve sıkı bir LGBT aktivisti.

FLORIN SALAM

Romanya’daki Manele (bizdeki Arabesk müziğe denk gelebilir) müziğin babasıdır. Seveni de sevmeyeni de çoktur ama hemen hemen tüm Romen düğünlerinde şarkıları bangır bangır çalınır. Asıl adı Florin Stoian, 1979 doğumlu. Çingene bir ailede doğmuştur. Bükreş Senfoni Orkestrası ile devasa bir konser vermiştir. Özetle Romen çingene müziği Manele’nin sevilmesinde birinci derecede katkısı olan bir isimdir.

CONNECT-R

Romanya’da rap müziğin gelişmesinde önemli etkisi olan şarkıcılardan birisi. Asıl adı Ștefan Relu Mihalache, 1982 doğumlu. Bükreş doğumludur ve çingene bir ailede doğmuştur.

Romanya’nın En Ünlü Şarkıcıları listesini yaparken günümüzdeki dinlenme rakamlarına baktık açıkçası. Bu şarkıcılar popülaritesi hala devam eden, hala kitleler tarafından takip edilen ve konserleri dolan şarkıcılar. Listeye eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz bir şarkıcı varsa lütfen yorumlara yazın. Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynaklar:

S-a aflat care sunt cei mai scumpi artiști din România! Cât trebuie să scoți din buznar dacă vrei să-ți cânte la nuntă Clejanii, Loredana sau Delia

https://zutv.ro/entertainment/top-15-cei-mai-iubiti-artisti-romani-uite-cine-are-cei-mai-multi-fani-pe-facebook-id11809.html

https://www.milliyet.com.tr/cadde/inna-dan-turk-bayrakli-yeni-yil-mesaji-2581133

https://evz.ro/loredana-groza-a-lansat-o-noua-manea-poate-sa-bata-recordurile-ce-secrete-ascunde-melodia-video.html

876 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir