Romanya Hava Durumu

Romanya Hava Durumu

İnanır mısınız bilemeyiz ama google trendlere baktığımızda Romanya ile ilgili en çok aratılanlardan birisi de Romanya Hava Durumu. Seyahate çıkmadan önce şu ülkenin hava durumuna göre giyinip çıkalım deniliyor belli ki. Şaka bir yana, hava durumu bültenlerinde hep duyarsınız ‘balkanlardan gelen soğuk hava’ diye. İşte o balkanlardan gelen hava buradan geliyor. Onun için Romanya’da hava nasılsa iki gün sonra Türkiye’de öyledir diyebilir miyiz? Hem evet hem hayır.

Romanya yaklaşık 240 bin kilometrekarelik bir ülke. Doğusu batısından kuzeyi güneyinden farklı olabiliyor. Ama yine de genellemek mümkün. Romanya’nın kışı çetindir, soğuk olur, çok soğuk olur. Başkent Bükreş hadi idare edersiniz de ülkenin kuzeyine giderseniz orada donarsınız adeta. En az 2 ay çok soğuk olur, soba kaloriferi sonuna kadar yaktırır Romanya.

İlkbahar ve sonbahar ayları yağmurludur. Çok yağmur yağar Romanya’da. Hem yeşilinden hem ikliminden dolayı bol yağmur yağar. İlkbaharda yapraklar yeni yeşerirken sonbaharda yapraklar sararıp yollara dökülür.

Yaz ayları ise sıcaktır kavurur. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında sıcaktan yanarsınız. Denizlere havuzlara akın etmek istersiniz.

Kış aylarında eksi 30 eksi 35 dereceleri görürken yaz aylarında artı 45 artı 47 dereceleri rahatlıkla görebilirsiniz.

Romanya’daki hava durumunu telefonlarınıza accuweather aplikasyonunu indirerek rahatlıkla izleyebilirsiniz. Ayrıca Romanya Meteorolojı Genel Müdürlüğü sitesini de takip edebilirsiniz.

Şimdiden hepinize serin ve sağlıklı bir yaz mevsimi dileriz. Sürç-i lisan ettiysek ya da hatalı, eksik bilgi verdiysek affola. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynaklar:

https://www.ntv.com.tr/video/turkiye/hava-durumu-istanbulda-bugun-hava-nasil-olacak,hDhg-QdGM0uci-QiJfsVfw

 

354 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir