Mini-Röportaj: Ornela Pasare

Mini-Röportaj: Ornela Pasare

Moda, sanat, müzik, spor, tıp, sosyal medya, eğitim ve daha birçok alanda kendini kanıtlamış ünlüler, influencerlar ve özel isimlerle yaptığımız röportajlar serisine devam ediyoruz. Serinin ikinci röportajı Romen halk müziğinin önemli temsilcilerinden ve eski fotomodel, güzel bir kadın ve aynı zamanda da televizyonların, programların aranan sanatçılarından birisi…Bazılarınız onu tanıyordur mutlaka. Nezaket göstererek bizleri kırmadı, ikinci röportajımız için desteğini esirgemedi.

Karşınızda ORNELA PASARE.

Mini-Röportaj: Ornela Pasare

RD:

Ornela, çok özel bir sese sahip güzel bir şarkıcısın. Seni biraz daha tanımak isteriz, kendinden biraz bahsedebilir misin bizlere?

ORNELA:

Çocukluğumdan beri müziği hep sevdim ve her zaman hevesle, fedakarlıkla müzik yapmaya çalıştım. Aynı zamanda müzik öğretmeniyim ve bu mükemmel bir duygu.

Çocukken müzik yarışmalarına katıldım, ortaokulda sanat okuluna, sonrasında güzel sanatlar lisesine (müzik) ve üniversitede konservatuara devam ederek müzik eğitimimi tamamladım. Pazarlama ve uluslararası ekonomi alanında yüksek lisans yaptım. Bu dönemde eş zamanlı fotomodellik de yapıyordum, fakat buna zaman ayıramadım. Çünkü moda şovları ve çekimler müzik çalışmalarıyla çakışıyordu, ikisinden birini seçmem gerekiyordu, ben de müziği ve şarkıcılığı seçtim.

Müzik dışında başka birşeyle meşgul olduğumu düşünemiyorum bile, insanları müzikle etkilemek, onlara dokunmak…Aksini düşünemiyorum gerçekten. Tabi bu vesileyle aileme sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum, beni her konuda her zaman desteklediler. Özel bir teşekkür de Costi Ioniță için, çünkü beni keşfeden ve müzik dünyasına tanıtan kişi oydu.

RD:

Sence gençler Romen halk müziğini seviyorlar mı? Senin dinleyici kitlen kimler acaba?

ORNELA:

Romen halk müziği ve geleneksel Romanya kıyafetlerini her yaştan herkes seviyor. Yurtdışında bile Romen halk müziği oldukça popüler. Halk müziğimiz hiçbir zaman kaybolmayacak ve ben dünyanın her yerinde bu müziği gururla yapıyorum, çünkü bu bizim kültür hazinemiz. 7’den 77’ye her yaştan dinleyenlerim var ve bu benim için büyük bir mutluluk.

RD:

Romanya`nın hangi şehrini daha çok seviyorsun? Önümüzdeki dönemde konser ve sahne planların var mı?

ORNELA:

Romanya benim için bir aşk hikayesi çünkü şahane bir ülke ve tüm şehirleri ayrı güzellikte. Bu yüzden Romanya’nın herhangi bir şehrini daha çok seviyorum diyemem, çünkü her köşesi cennetten bir parça. Seyahat etmeyi çok seviyorum ve fırsat buldukça gezmeye çalışıyorum. Konser, sahne ve televizyon programlarım her zaman oluyor, özellikle yaz aylarında artarak devam ediyor.

RD: 

Spor yapıyor musun? Formunu ve sağlığını nasıl koruyorsun?

ORNELA:

Hemen hemen hergün spor yapıyorum, günde en az yarım saat spor yapmak sağlığımız için çok önemli. Yine elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, bol meyve ve sebze tüketiyorum, deniz ürünleri, beyaz et ve tabi kırmızı ete dikkat etmeye çalışıyorum. Belirli dönemlerde hiç et tüketmiyorum, sadece vejetaryan besleniyorum. Paketli gıdalar, şekerlemeler, market meyvesuları gibi zararlı olabilecek ürünlerden de uzak durmaya çalışıyorum.

RD: 

Daha önce Türkiye`yi ziyaret ettin mi? Okurlarımız ve Türkler icin özel bir mesajın var mı acaba? Ornela dan Türkiye’ye özel…

ORNELA:

Daha önce Türkiye’ye gittim tabi ve bu muhteşem ülkeyi çok seviyorum. Bir Romanya ziyaretinde Burak Özçivit ile tanıştığım için de çok mutluyum, gerçekten örnek bir sanatçı kendisi.

Türk insanları çok misafirperver, canayakın ve kibar. Ülkede herşey büyüleyici. Türk çayına ve yemeklerine ve tabi ki de muhteşem doğasına ve doğal güzelliklerine hayran kaldım.

Türkiye ve sevgili Türkler sizler harikasınız. En yakın zamanda yeniden Türkiye’ye gelmek için sabırsızlanıyorum.

Mini-Interviu: Ornela Pasare

RD:

Ornela, ești o cântăreață frumoasă cu o voce minunată.  Ne poți spune mai multe despre tine, te rog?

ORNELA:

Iubesc muzica de când eram copil, slujesc cu credință și devotament ceea ce fac, sunt și profesor de muzică și este minunat.

De micuță am participat la concursuri, am urmat școala populară de artă, apoi liceul de muzică , Conservatorul și master în Marketing și afaceri economice internaționale am fost și manechin, însă am renunțat pentru ca nu îmi mai permitea timpul, cumva spectacolele de modeling se sincronizau cu cele de muzică și atunci am optat să rămân doar în domeniul muzical.

O perioadă am cochetat și cu actoria. Nu mă văd făcând altceva de cât să cânt și să încânt publicul cu muzica mea. Pe această cale aș vrea să îi mulțumesc foarte mult familiei mele, minunate care m-a susținut mereu și bineînțeles lui Costi Ioniță pentru că el a fost cel care m-a lansat.

RD:

Crezi ca, adolescenților și populației tinere le place muzica populară românească?  Cine este publicul tău?

ORNELA:

Tuturor le place muzica populară și portul nostru tradițional, indiferent de vârstă , muzica tradițională are un mare succes chiar și peste hotare. Folclorul nu o să moară niciodată și îl reprezint cu mândrie, ori unde în lume pentru că este comoara noastră.

Am fani de la cea mai fragedă vârstă până la 100 de ani….😊 și mă simt binecuvântată!!!

RD:

Care oraș românesc este preferatul tău?  Ai vreun plan de concert în viitor?

ORNELA:

Eu ador toată România pentru că este splendidă, n-aș putea să spun că îmi place un oraș anume pentru că orice loc are un colțișor de rai aparte. Eu ador să călătoresc și decâte ori am ocazia,  nu ezit să fac acest lucru. Planuri de concerte am mereu, mai ales în perioada aceasta.

RD: 

Faci sport?  Cum te menții în formă și sănătos?

ORNELA:

Fac sport aproape în fiecare zi, măcar cate 30 de minute pe zi este indicat să facem sport dacă nu putem mai mult pentru că este sănătate curată.

Și încerc să mănânc cat mai sănătos, multe salate, multe legume, fructe, pește fructe de mare, creveți, scoici, carne de curcan, miel, carnea de porc am cam dat-o la o parte,  mănânc foarte rar. Am avut perioade în care am renunțat de tot la carne. Sucuri nu beau din comerț, decât fresh-uri făcute de mine în casă. Evit pe cât pot grăsimea și dulciurile pentru că sunt nocive.

RD: 

Ai fost în Turcia?  Te rog frumos, ai un mesaj special pentru Turcia și cititorii noștri turci?

ORNELA:

Am fost în Turcia și efectiv iubesc această țară frumoasă!!! Sunt încântată de faptul că l-am întâlnit și pe actorul îndrăgit Burak Özçivit când a fost în Romania, pentru mine este un exemplu.

Oamenii sunt foarte primitori,  săritori,  amabili. Totul este la superlativ. Pot să zic că sunt îndrăgostită de ceaiul turcesc și mâncărurile delicioase de aici și nu în ultimul rând de peisajele mirifice.

Felicitări Turcia, sunteți minunați!!! Vă iubesc și aștept sa revin cu drag în țara voastră atât frumoasă.

317 kişi bu yazıyı okudu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir